syltet ingefær (gari)

Mine unger er ret store fans af sushi. Og især Ester på 10 er glad for at lave det selv.
Her er en opskrift på hjemmelavet syltet ingefær, skulle I få lyst til også at kaste jer ud i det!
Rødbeden er udelukkende for farvens skyld, jeg er vild med ekstra lyserød gari, men den kan sagtens undlades.
Opskriften giver 1 glas
2 dl lagereddike
2 dl sukker
100 g skrællet ingefær
1 skive skrællet rødbede
Kog eddike og sukker op i en kasserolle, så sukkeret smelter.
Skær ingefær i super, tynde skiver og kom dem i den varme lage. Kog op i ½-1 minut og tilsæt rødbede.
Hæld det hele på et skoldet glas og sæt det koldt.
Lad den trække i mindst 2 timer inden brug.
TIP: den syltede ingefær holder sig længe i syltelagen. Vær obs på at lagen skal dække.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Chris Tonnesen
Ingen kommentarer endnu