gingersnaps

Jeg er helt vild med disse! Og ungerne er også begejstrede, så opskriften giver en hel bunke. Servér dem til te, der er oldschool og skønt.
Opskriften giver ca. 40 styk
400 g hvedemel
2 ½ tsk. bagepulver
1 ½ spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
¼ tsk. stødt nelikke
½ tsk. kværnet, sort peber
2 tsk. natron
1 nip salt
175 g brun farin
200 g blødt smør
1 lille æg
1 dl lys sirup
1 tsk. fint revet, frisk ingefær
2-3 spsk. hakket, syltet ingefær
DESUDEN
2-3 dl sukker
Bland hvedemel, bagepulver, stødt ingefær, allehånde, nelikke, peber, natron og salt sammen.
Pisk farin og smør luftigt med en el-pisker. Tilsæt æg og sirup og pisk kort, så massen er samlet.
Rør melblandingen sammen med smør blandingen og vend frisk og syltet ingefær i.
Sæt dejen koldt i 20-30 minutter.
Tril dejen til kugler på størrelse med 2 kroner. Rul dem i sukker og sæt dem på bagepapir, på bageplader og med godt med mellemrum i mellem.
Bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.
Lad dem køle på pladen og flyt dem til en rist, når de ikke længere er bløde. Lad dem køle helt og opbevar dem derefter i en kagedåse i op til 1 uge.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Chris Tonnesen
Ingen kommentarer endnu