Hjemmelavede skumfiduser

Jeg plejer at sige, at man må spise alt det slik og fastfood man vil, hvis man bare selv har lavet det.
Her kan jeg sp allerede tidligt i denne tekst, advare om, at der bliver utroligt mange skumfiduser ud af denne opskrift. Så måske skal du ikke love alt for meget?!?!
Jeg tør dog love, at de smager ualmindeligt og uforskammet meget bedre end købe-skumfiduser – og så bliver du både klistret og glad af at lave dem.
Det skal du bruge til en her masse skumfiduser:
10 blade husblas
120 ml koldt vand
400 g sukker
250 g lys sirup
1 nip salt
1 spsk. vaniljepulver
flormelis
Sådan gør du:
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
Kom imens 120 ml vand, sukker, sirup og salt i en gryde, og lad det simre stille og roligt over medium varme. Lad massen koge op til 115° ? tjek med et sukkertermometer.
Klem vandet fra husblassen, og kom den i den varme sukkermasse. Rør rundt, og vær sikker på at husblassen er helt opløst. Hæld massen over i en røreskål. Pisk massen (på røremaskine) i ca. 10 minutter, eller til den er tyk og luftig. Tilsæt vanilje.
Kom bagepapir i en bradepande (ca. 20×30 cm), og drys bagepapiret med flormelis. Fordel skummassen på bagepapiret med en palet. Den er tyk og svær at få glat, men det er helt ok, så kan folk se at du selv har lavet dine fiduser.
Lad skumfiduserne sætte sig natten over.
Drys hænderne med flormelis, og løsn forsigtigt ?skumpladen?. Drys mere flormelis på et skærebræt. Læg skumpladen på brættet, og skær den i den ønskede størrelse. Drys med lidt flormelis, så skumfiduserne ikke klistrer sammen, og servér straks, eller opbevar dem tørt i op til 2 uger.
Opskrift: Louisa Lorang
Modeller: LorangMini-Made
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Ingen kommentarer endnu