Citronfromage – det bedste i verden?

Citronfromage må være det bedste i verden! Eller deromkring.
Vi elsker det i hvertfald – og på en eller anden måde, synes vi at det høre påsken til.
Her er opskriften på den klassisk, syrlig dessert – som de fleste ikke kan modstå.
Dessert til 4-6
Fromage:
3 æg
100 g sukker
3 blade husblas
2 økologiske citroner
2 dl piskefløde
Marengs:
2 æggehvider (ca 0,75 dl)
1 dl sukker
½ tsk. eddike
Pynt:
Flødeskum
Citronmelisse
Rød skovsyre
Fromage:
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukker. Det er vigtigt at sukkeret er helt opløst, så din fromage ikke kommer til at knase.
Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter.
Pisk æggehviderne stive.
Riv skallen fra 1 citron helt fint. Pres saften fra begge citroner.
Smelt husblas i det vand der hænger ved. Tag den af varmen og bland den med citronsaft.
Pisk fløden til let skum.
Rør citronsaft og husblas i æggeblommerne sammen med revet citronskal efter smag. Vend flødeskum forsigtigt i og vend til sidst piskede hvider i. Forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud.
Fordel fromagen i 6 små skåle eller glas og sæt den kold i mindst 3 timer.
Marengs:
Pisk æggehviderne luftige, men ikke helt stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen mens du forsat pisker til margensmassen er sej og helt stiv. Tilsæt eddike. Sprøjt mini ”kys” ud på et stykke bagepapir.
Bag marengsene ved 130 grader (IKKE varmluft) i 30 minutter. Sluk derefter ovnen og lad marengsene køle i ovnen med døren på klem i yderligere 45 minutter.
Servering:
Pynt citronfromagerne med flødeskum, marengs, citronmelisse og skovsyre og servér straks.
TIP: Både citronfromage og marengs kan laves dagen før brug. Så er desserten super nem at samle og servere.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Find flere opskrifter i online magasinet Lorang&Co
Hej søde Louisa!
Har du prøvet at lave den med agar agar istedet for husblas, så det bliver en vegetarisk udgave? I så fald, hvor meget agar agar ville du anbefale at bruge istedet?
Kh Diana