Peach melba coppler
En coppler er en af de nemmeste og bedste desserter man kan forestille sig. Især om sommeren når der er meget moden frugt, er en coppler den bedste ide. En slags amerikansk crumble.
Denne her er i en peach melba version og perfekt at lave – også når man er lille.
Husk at du kan finde bunker af lækre opskrifter i det gratis madmagasin Lorang&Co
Dessert til 6 personer
4-5 modne ferskner
½ dl sukker
1 spsk. citronsaft
1-1 ½ spsk. majsstivelse
200 g hindbær
Dej:
2 ½ dl hvedemel
1 ¼ dl sukker
1 nip salt
1 tsk bagepulver
75 g koldt smør
Ca. ½ dl koldt vand
Tænd ovnen på 200 grader.
Flæk fersknerne og kassér stenene. Skær fersknerne i både og vend dem med ½ dl sukker, citronsaft og majsstivelse. Fordel dem i et ovnfast fad (ca. 24 cm) og bag dem i den varme ovn i 10 minutter. Tag dem ud og vend dem med hindbær.
Bland hvedemel, sukker, salt og bagepulver sammen. Skær smørret i tern og smuldre det i melet. Saml dejen med koldt vand, brug en ske. Den skal være klistret.
Læg klatter af dejen ovenpå frugten og bag din coppler i den varme ovn i ca. 30-40 minutter. Eller til den er gylden og gennembagt. Dejen fordeler sig underbagningen og frugten koger op, så sæt gerne en bageplade med bagepapir under din form, for en sikkerheds skyld.
Servér din coppler lun med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Chris Tonnesen
Ingen kommentarer endnu