French toast med æble

Reklame for Sæson
Lige nu er der bunkevis af æbler, der bare venter på at blive spist!
Er du så heldig at have æbler i egen have, kan du med fordel fejre det med det med saftige, lækre French toast toppet med æble!
For alle os andre – så er det nu at butikkerne bugner med æbler – og alle mulige skønne sorter! Så ingen undskyldning for ikke at smide dem i maden, salaterne, madpakken, grøden eller på disse French toast.
De er nemme at lave og passer både til morgenmad eller dessert
Opskriften her giver 4 styk – og du kan sagtens sende ungerne i køkkenet.
Ingredienser:
3 æg
1 dl mælk
2 tsk. kardemomme
4 skiver hvidt brød
Smør til stegning
Kanelæbler:
3-4 æbler
1 spsk. smør
3 spsk. sukker
2-3 tsk. stødt kanel
Desuden:
Tyk yoghurt
ahornsirup
lidt hakkede pistacier
lidt hakkede, tørrede tranebær
Sådan gør du:
Pisk æg, mælk og kardemomme sammen i en dyb tallerken med en gaffel.
Kom brødet i æggemassen et ad gangen. Vend det rundt undervejs og lad det søbe æggemassen op på begge sider.
Steg brødene i smør på en stor, varm pande.
Skær æblerne i både. Steg dem i smør på en anden pande. Kom sukker på og kanel og lad sukkeret karamellisere.
Servér frenchtoast toppet med yoghurt, stegte æbler, sirup og et drys pistacier og tranebær.
Æbler fungerede ikke kun som topping. De er også fantastiske i kager, supper, saucer, som pålæg (f.eks. med tahini – se HER)
Eller hele, bagte og serveret med yoghurt.
(få opskriften HER)
Opskrifter: Louisa Lorang
foto: Lene Samsø
Opskrifterne er udviklet i samarbejde med SÆSON
Ingen kommentarer endnu