Pandekager med solbær syltetøj

Her er en klassisk opskrift på Pandekager med solbær syltetøj, som vi er kæmpe fans af her i familien.
8 – 10 pandekager

Pandekager med syltetøj.
SOLBÆR SYLTETØJ
225 g solbær
200 g sukker
PANDEKAGER
1 tsk. stødt kardemomme
3 spsk. sukker
3 æg
2 ½ dl mælk
50 g smeltet smør
100 g hvedemel
1 nip salt
smør til panden
evt. flormelis
SYLTETØJ
Kom solbær og sukker i en gryde og lad dem simre i ca. 6-8 minutter. Sigt solbærrene fra og kog lagen tyk. Kom solbærrene tilbage, kog op kort og fyld syltetøjet på skoldede glas.
Opbevar dem mørkt og koldt og sæt dem i køleskab, når de er åbnede.
PANDEKAGER
Bland kardemomme og sukker og pisk begge dele med æg. Tilsæt mælk og smeltet smør og pisk til sidst mel i.
Smør en slip-let pande med smør og steg ca. 10 tynde pandekager ved høj varme.
SERVERING
Servér pandekagerne med solbærsyltetøj og evt. et drys flormelis.
TIP: Syltetøjet kan holde sig længe. Husk at skolde glassene og hold dine redskaber og hænder rene. Luk glassene når syltetøjet er helt varmt.
OPSKRIFT: Louisa Lorang
FOTO: Chris Tonnesen
Ingen kommentarer endnu