Fine og nemme gækkebreve

Pandekager med solbær syltetøj

Her er en klassisk opskrift på Pandekager med solbær syltetøj, som vi er kæmpe fans af her i familien.

8 – 10 pandekager

Pandekager med syltetøj.      

SOLBÆR SYLTETØJ

225 g solbær

200 g sukker

PANDEKAGER

1 tsk. stødt kardemomme

3 spsk. sukker

3 æg

2 ½ dl mælk

50 g smeltet smør

100 g hvedemel

1 nip salt

smør til panden

evt. flormelis

 

SYLTETØJ

Kom solbær og sukker i en gryde og lad dem simre i ca. 6-8 minutter. Sigt solbærrene fra og kog lagen tyk. Kom solbærrene tilbage, kog op kort og fyld syltetøjet på skoldede glas.

Opbevar dem mørkt og koldt og sæt dem i køleskab, når de er åbnede.

 

PANDEKAGER

Bland kardemomme og sukker og pisk begge dele med æg. Tilsæt mælk og smeltet smør og pisk til sidst mel i.

Smør en slip-let pande med smør og steg ca. 10 tynde pandekager ved høj varme.

SERVERING

Servér pandekagerne med solbærsyltetøj og evt. et drys flormelis.

 

TIP: Syltetøjet kan holde sig længe. Husk at skolde glassene og hold dine redskaber og hænder rene. Luk glassene når syltetøjet er helt varmt.

OPSKRIFT: Louisa Lorang

FOTO: Chris Tonnesen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fine og nemme gækkebreve