barresøgård

lasagne

Alle børn elsker det og bør selv kunne lave det. Eller i det mindste være en del af maddagen.

Opskriften her er til 2-3 personer.

 

1 løg, hakket
2 gulerødder, revne
4 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater,
2-3 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
salt og peber

BECHAMELSAUCE MM
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
ca. 3 dl mælk
revet muskatnød
6 lasagneplader, gerne grove
100 g revet ost

TILBEHØR
salat og evt. brød

 

Sautér løg, gulerødder og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad det stege i 5-6 minutter, dog uden at det tager farve.
Tag det op, eller skub det hen i hjørnet af gryden (hvis den er stor nok), og brun kødet til din lasagne, evt. med lidt mere olie. Rør det hele sammen, kom tomatpuré på, og lad det stege lidt. Tilsæt dåsetomater, oregano, sukker og salt og peber, og lad det småboble i 20 minutter. Smag til.
Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i. Lad det samle sig, og tilsæt mælken, lidt ad gangen. Pisk hele tiden, så saucen bliver tyk og blank. Smag til med salt og revet muskatnød.
Brug et ovnfast fad til din lasagne. Smør lidt bechamelsauce i bunden, læg lasagneplader på og top med halvdelen af kødsaucen. Gentag, og top med revet ost. Bag din lasagne i en forvarmet ovn ved 180° i 25-30 minutter, eller til pladerne er møre. Servér din lasagne med salat.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find flere af mine opskrifter på louisalorang.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

barresøgård