Kanelsnegle de luxe

Jeg elsker kanelsnegle! Især disse som er bagt så siderne er bløde og alt snasket bliver hvor det skal.
Disse snegle er sjove at lave sammen med børnene. Mine er vilde med at rulle ud, fylde snask på og rulle sammen.
Servér dem lune eller samme dag de er bagt. Har du flere tilbage, kan du lune dem i ovn eller microovn 1-2 dage efter.
Opskriften er til 6 personer.
DEJ
1 dl sødmælk
50 g gær
1 knsp. salt
½ dl rørsukker
100 g smeltet smør
5-6 dl mel
FYLD
100 g smør
2 dl muscovadosukker eller brun farin
1 spsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
1 æble, revet
mel til udrulning
smør til formen
1 æg
GLASUR
2 dl flormelis
¼- ½ dl vand
DEJ
Lun sødmælken til ca. 37 grader.
Opløs gæren i mælken.
Smelt smørret og tilsæt salt, sukker og smør.
Rør til sidst nok mel i, til at dejen kan æltes glat
Sæt dejen lunt og lad den hæve 1 time.
FYLD
Kom smør, farin, kanel og kardemomme i en gryde og lad det smelte.
Tag det af varmen og lad det køle lidt.
Riv æblet, kassér skroget og vend det revet æble i fyldet.
SNEGLE
Rul dejen ud (ca. 45×20 cm)og fordel fyldet på den.
Rul dejen sammen om fyldet, forholdsvist stramt sammen.
Skær 8-9 stykker. Tryk dem lidt flade med hånden og sæt dem i en smurt springform ca. 22 cm.
Lad dem hæve i 30 minutter.
Pisk ægget med 1-2 spsk. koldt vand og pensl sneglene.
Bag dem ved 185 grader i ca. 25-35 minutter, til de gennembagte.
GLASUR
Rør flormelis og vand sammen og top sneglene med glasur, når de er kølet lidt.
Servér sneglene lune eller ved stuetemperatur.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk
Ingen kommentarer endnu