citronmazariner de luxe

Du kan sagtens lave de små citronmazariner uden topping og gear! De er sååååååå gode!
Denne version lavede jeg med min 8 årige datter og 3 af hendes veninder, en dag til bagedag. Så kagen på billedet er en af deres kreationer!
Her er rigeligt med marengsmasse, så bag endelig nogle ekstra marengs af, når du er færdig med at pynte.
Opskriften giver ca. 20 mini kager.
125 g sukker
125 g smør
125 g marcipan, revet
1 økologisk citron, skal & saft
2 æg
40 g mel
DESUDEN
4-5 spsk. lemoncurd
3 æggehvider
200 g sukker
½ tsk. lys eddike
Pisk smør og sukker på en foodprocessor eller med en elpisker. Tilsæt revet marcipan og fintrevet limeskal.
Tilsæt æggene et af gangen. Tilsæt derefter mel.
Fyld massen i små forme og bag dem ved ca. 170 grader i 10-15 minutter, eller til de er gennembagte.
Hæld limesaft over kagerne, men de stadigvæk er varme. Tryk forsigtigt en lille fordybning i kagerne med en finger.
Lad kagerne køle af.
Fyld lemoncurd i fordybningen i kagerne – en lille tsk. i hver.
Sæt æggehvide og sukker over vandbad og lad det smelte sammen, men lad det ikke blive så varmt at æggehviderne koagulerer.
Tag skålen af vandbadet og pisk marengsen sej og stiv. Tilsæt lidt eddike.
Sprøjt kagerne med marengsmasse og brænd dem evt. med en cremebrulée brænder inden servering.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
De lyder simpelthen så lækre. Tak for delingen af dem. Det må prøves. 🙂