Konfektkugler

california inside-out

Jeg er ingen sushi-kok! (Eller maki-kok for den sags skyld).

Men jeg er tvunget til engang imellem, at kaste mig ud i det, fordi Ester (på 8 år), er så kæmpe fan, at skulle vi købe sushi til hende hver gang hun har lyst – ville vi gå fallit.

Heldigvis, er min datter ret så ferm i et køkken. Så enten laver vi disse sammen, ellers koger jeg ris (den kedelige del), og så laver hun rullerne!

 

Hav en skål med koldt vand stående når du arbejder med sushiris. Risene slipper nemt, når dine hænder er kolde og våde.

 

SUSHIRIS

1 portion

 

Risene er nærmest det vigtigste når du laver sushi. Der er mange ritualer forbundet med kogning af sushiris og jeg beklager på forhånd min bonderøvs tilgang til processen. Her er hvad der virker for mig:

 

3 dl sushiris

masser af koldt vand

3 ½ dl koldt vand

2 ½ spsk. riseddike

1 ½ spsk. sukker

½ tsk. salt

Skyl risene i koldt vand. Kom dem i en skål med masser af koldt vand og vend dem rundt og rundt med hånden. Skift vandet og bliv ved til vandet er klart. Det tager uendeligt lang tid, men selv denne bonderøv springer ikke over her.

Afdryp risene og kom dem i en gryde med 3 ½ dl vand. Kog risene op og lad dem simre under låg i 10 minutter. Sluk for risene og lad dem trække i yderligere 10 minutter. Løft ikke låget!

Rør imens eddike, sukker og salt sammen til sukkeret er opløst, lun det evt. i en kasserolle, så det blive helt opløst.

Køl risene ned og vend lagen med risene. Risene bør køles i et stort træfad og røres forsigtigt i med en træske. Det gør jeg nu ikke, jeg breder dem bare ud i et fad. Og så er de klar til sushi.

CALIFORNIA INSIDE-OUT

24 stykker

 

En japaners amerikanske fortolkning af makiruller, og nok også en af de mest populære på sushikortet i Danmark.

De fleste steder laver de rullen med crabstick, som oftest er sej med farve og smagstilsætning. Jeg foretrække at købe et par krabbeben hos fiskehandleren, eller endda en dåse med krabbe, fremfor de industrifremstillede crabsticks.

 

1 portion sushiris

ENDVIDERE

150 g plukket krabbekød

2 spsk. mayonnaise

salt

½ agurk, i stave

1 avokado, i tynde både

4 plader noritang

1 dl sesamfrø, evt. sorte

Læg et stykke husholdningsfilm på en sushimåtte og et stykke noritang ovenpå. Kom ¼ af risen på tangen og vend den om, så risen nu vender ned mod filmen. Rør krabben med mayo og smag til med salt. Fordel ¼ af avokado, agurk og krabbe på tangen i den ene ende og rul forsigtigt rullen sammen. Fjern filmen og rul risene i sesamfrø. Skær rullen i 6 stykker og gentag.

Servér California inside-out med wasabi, ingefær og soja.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

Læs om bæredygtigt fiskeri mm. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konfektkugler