vafler

vintersuppe med rugbrødscroutoner

Opskriften er god til aftensmad til 2 store og 2 små

 

At servere suppe er nok den nemmeste måde at hælde en ordentlig røvfuld grøntsager i både store og små på. Brug de grøntsager du har ? for suppe er nemlig også en god måde at rydde ud i grøntsagsskuffen på.

 

Opskriften her er fra min bog SPISETID.

 

SUPPE

450 g kartofler

200 g pastinak

1 gulerod

2 fed hvidløg

2 porrer

lidt olivenolie

timianstilke

evt. persillestilke

2 laurbærblade

1½ liter grøntsagsbouillon (gerne Herbamare)

 

CROUTONER

4 tykke skiver rugbrød

lidt olivenolie

flagesalt

1 håndfuld plukket timian

 

Skræl kartofler, pastinakker og gulerod, og skær det hele i grove stykker. Hak hvidløgene. Skær den groveste top af porrerne og det allernederste med rødder på. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Skær dem i grove stykker. Sautér alle grøntsagerne i olivenolie i en stor, varm gryde. Det må meget gerne sautere i 6-8 minutter, dog uden at tage farve. Bind lidt kødsnor om timianstilke, persillestilke og laurbærblade, og kom krydderurtebuketten i gryden. Hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.

Tænd ovnen på 180°.

Skær rugbrødet i grove terninger, vend dem med en smule olie, og drys dem med salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i den varme ovn i 10-12 minutter, eller til sprøde. Lad dem køle en smule, og vend dem med timian lige inden servering.

Fisk krydderurtestilke og laurbærblade op af suppen, og kassér dem. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.

Servér straks suppen med rugbrødscroutoner

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

vafler