yoghurt med mango og kakaoknas

skumfiduser

Hjemmelavet slik holder! Husk at der altid skal være en voksen med, når der arbejdes med kogende sukker. Det skal man have så meget respekt for!

Opskriften her er fra min bog SPISETID.

Opskriften her giver en ordenlig portion. Nok til mange børn og til et par voksne, når ungerne sover.

 

10 blade husblas

120 ml koldt vand

400 g sukker

250 g lys sirup

1 nip salt

2-3 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

flormelis

 

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.

Kom imens 120 ml vand, sukker, sirup og salt i en gryde, og lad det simre stille og roligt over medium varme. Lad massen koge op til 115° ? tjek med et sukkertermometer.

Klem vandet fra husblassen, og kom den i den varme sukkermasse. Rør rundt, og vær sikker på at husblassen er helt opløst. Hæld massen over i en røreskål. Pisk massen (på røremaskine) i ca. 10 minutter, eller til den er tyk og luftig. Tilsæt vanilje.

Kom bagepapir i en bradepande (ca. 20×30 cm), og drys bagepapiret med flormelis. Fordel skummassen på bagepapiret med en palet. Den er tyk og svær at få glat, så fortvivl ikke over det. Det er kun hyggeligt at man kan se at dine skumfiduser er hjemmelavede. Lad skumfiduserne sætte sig natten over på køkkenbordet.

Drys hænderne med flormelis, og løsn forsigtigt ?skumpladen?. Drys mere flormelis på et skærebræt. Læg skumpladen på brættet, og skær den i den ønskede størrelse. Drys med lidt flormelis, så skumfiduserne ikke klistrer sammen, og servér straks, eller opbevar dem tørt i op til 1 uge.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Model: Issy

Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

yoghurt med mango og kakaoknas