hvid chokoladekage

Ja, vi leger det er forår!
Denne seje, hvide chokoladekage er super nem at lave og smager som en mellemting med macronkage og konfekt.
Selvom det er vinter, kunne vi ikke dy os, for at komme jordbær på. Så plat, men såååå godt!
Issy på 5 stod for det meste af kagebagningen, der i øvrigt kan klares dagen før brug, hvis du har behov for det.
Kagen hæver først og flader så sammen, så den er snasket og sej i midten, og sprød som macron på toppen. OG den kan også spises uden jordbær.
Opskriften rækker til 8 personer.
KAGE
125 g usaltet smør
200 g hvid chokolade
3 æg
300 g sukker
kornene af ½ stang vanilje
150 g mel
1 tsk. bagepulver
olie eller smør til formen
TOPPING
jordbær
lidt hvid chokolade
Smelt smør og chokolade over lav varme, gerne over vandbad og lad det køle lidt. Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemasse og chokolade sammen. Sigt mel og bagepulver i og rør rundt til det hele er godt blandet.
Vend hakket chokolade, tranebær og valnødder i dejen .
Smør en springform og læg bagepapir i bunden og hæld massen i. Bag kagen ved 180 grader i 45-60 minutter. Lad den køle helt af.
Top kagen med jordbær og hvid chokolade, hvis du vil, og servér.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Ingen kommentarer endnu