kyllingespyd og kålsalat

I øjeblikket kan du finde opskrifter til børnenes maddag på TV2´s hjemmeside.
Jeg tror ikke at jeg har mødt nogle børn der ikke er vilde med kyllingespyd (aka satay).
De er gode at lave alene i køkkenet (mind gerne børnene om god hygiejne), men de er også fede at lave med dine helt små børn, for der er meget at måle af og røre rundt i. Og dejligt, snasket kylling at sætte på spyd!
Børn kan fra helt små:
- Skylle ris og komme vand på dem.
- Afmåle og røre marinaden til kyllingen
- skære kyllingen
- Sætte kyllingen på spyd.
- Afmåle og røre dressingen til slawen.
- Afmåle og røre dippen.
- Smage til!
Opskriften er til 2 små og 2 store
RIS:
4 dl grove ris
salt
SPYD:
2 dl kokosmælk
1 spsk. rød karry pasta
1 spsk. soja
1 spsk. sukker
2 tsk. stødt gurkemeje
4 kyllingebryster
træspyd
SLAW
1 lille fed hvidløg
2 tsk. sukker
2 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. yoghurt
1 spidskål
4-5 gulerødder
salt
DIP
3 spsk. peanutbutter
1-2 tsk. rød karry
4 spsk. limesaft
1 dl kokosmælk
2 spsk. flydende honning
RIS
- Skyl risene og kog dem efter anvisningen på pakken.
- Det er smartest at salte når risene er kogte, så bliver de hurtigere møre.
SPYD:
- Rør kokosmælk med karry, soja, sukker og gurkemeje.
- Skær kyllingebrysterne i aflange, tykke strimler, ca. 3-4 styk hver.
- Kom kyllingen i marinanden og lad den trække mindst 10 minutter (eller natten over i køleskab).
- Sæt kyllingen på spyd og steg dem i lidt olie på en varm pande eller grill dem på en varm grill eller grillpande.
SLAW
- Riv eller pres hvidløget.
- Rør hvidløg med sukker, eddike og yoghurt.
- Snit kålen fint.
- Skræl eller skrub gulerødderne og riv dem eller lav dem i tynde strimler.
- Vend kål og yoghurt med dressingen.
- Smag til med salt
DIP:
- Rør peanutbutter, rød karry, limesaft og kokosmælk sammen med honning.
- Smag til.
SERVERING:
- Servér kyllingespyd med slaw, kogte ris og peanutdip.
TIP: Husk: læg spyd i blød, så de ikke brænder
MERE TIP: Vær opmærksom på den røde karry. Der er stor forskel på hvor stærk den er, så smag til sammen med dit barn.
ENDNU MERE TIP: Servér altid gerne flere grøntsager til, både under tilberedningen og før maden!
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Wanke Nørregaard
Ingen kommentarer endnu