pebernødder

Hjemmelavet marcipan

Min søn på snart 6 år, der virkelig ikke er en super nysgerrig spiser (læs: er ret kræsen) elsker marcipan! Alt slags – god, dårlig, den der smager af essens – det hele…..

Det er nok ikke så typisk for børn at elske marcipan? Min datter (der elllers spiser en del) er bestemt ikke fan. Hun går altid udenom, og selvom hun har en virkelig sød tand, undværer hun hellere, end at spise noget med marcipan.

MEDMINDRE….Ja, selvfølgelig medmindre at marcipanen er hjemmelavet. Så smager den nemlig totalt anderledes; blidt og rundt og af det den skal smage af – nemlig mandler.

Derfor (og fordi jeg selv er fan) har jeg de sidste mange år, selv lavet vores egen, hjemmelavet marcipan.

Det er totalt nemt! Sundt og såååå lækkert. Giv det et forsøg…..

Opskriften her er på en god, fed rulle.

 

300 g mandler

1 dl lys agavesirup

 

Smut mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.

Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så fint hakkede som muligt. Tilsæt agavesirup til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert at du behøver at bruge det hele).

Pak marcipanen ind i film og læg dem på køl i 30 minutter.

Servér den rå marcipan som den er ? fordi den er ren og helt skøn! Eller brug den til konfekt.

 

Opskrift & foto: Louisa Lorang

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

pebernødder