Spaghetti med kødboller

Husk at du stadig har mulighed for at vinde en Philips Pastamaker her på bloggen! Jeg trækker en vinder den 29. maj.
Her er en klassikker indenfor pasta – Spaghetti med kødboller.
Opskriften her er til 2-3 personer
KØDBOLLER
400 g hakket svinekød
1-2 tsk. salt
peber efter smag
½ dl revet parmesan
50 g brødkrumme eller rasp
1 dl mælk
1 æg
olivenolie
SAUCE
2 fed hvidløg i tynde skiver
olivenolie
5 dl mosede tomater
1 håndfuld oregano, hakket
salt
peber
et nip sukker
TILBEHØR
250 g frisk(lavet) pasta
salt
høvlet parmesan
plukket oregano
salat
olivenolie
eddike
Rør kødet med salt og peber. Kom parmesan i, og kom brødkrummen i mælk. Rør krumme og mælk i farsen, og rør farsen, til den er samlet. Tilsæt ægget, og rør igen, til farsen er samlet. Form farsen til kødboller, og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande.
Sautér imens hvidløg i en smule olivenolie, uden at det tager farve. Kom mosede tomater på, og lad saucen simre i 5-10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og måske en smule sukker.
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra, og vend pastaen med det meste af tomatsaucen. Anret pastaen med kødboller på toppen og det sidste tomatsauce over. Top med parmesan og oregano, og servér straks med salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer endnu