wraps med oksekød – texmex style

I øjeblikket kan du finde en række af mine opskrifter på mad, der egner sig til maddag. Både mad børnene selv kan lave eller mad hvor de kan deltage aktivt! Tjek TV2´s hjemmeside.
Jeg er vild med wraps! Her der noget af det jeg synes er skønt i en wrap, men prøv også at stege kylling på samme måde som oksen, prøv med sprød salat, radiser, sorte bønner eller hvad du har lyst til.
Mine børn er vild med wraps, bare med varm ost og sprøde grøntsager ved siden af.
Opskriften er til 2 store og 2 små
Børn kan fra helt små:
- Marinerer kød.
- Pille majskolber
- Skær grønt (måske med hjælp)
OKSEKØD
6-800 g oksekød i strimler
olivenolie til stegning
saft af 1 lime (måske lidt mere)
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. chiliflager
salt
GRØNT
3 majskolber
1 rød peberfrugt
2 hjertesalater
2 avocadoer
lidt limesaft
TILBEHØR
8 tortillas
tyk yoghurt eller creme fraiche
evt. frisk koriander
limebåde
evt. chilisauce
gerne snack grønt
KØD
- Steg kødet i olie på en super varm pande. Det skal brune fint, men ikke steg mere end 1-2 minutter.
- Tilsæt limesaft, spidskommen, stødt koriander og salt. Steg kort og smag til.
- Tag kødet af panden.
GRØNT
- Pil majskolberne og grill majsene på en varm grillpande (eller kog dem i 2-3 minutter).
- Snit peberfrugten i strimler.
- Skær salaten groft.
- Halvér avocadoerne og fjern stenene. Skrab kødet ud med en ske og skær kødet i tern. Vend det med lidt limesaft.
TILBEHØR
- Lun tortillas og fyld dem med grøntsager og kød.
- Top gerne med yoghurt eller cremefraiche, koriander og servér straks med lime og chilisauce.
TIP: Har du brug for noget mættende tilbehør, så skær gerne søde kartofler i både og bag dem ved 200 grader i en varm ovn i ca. 25-30 minutter.
MERE TIP: Lun dine tortillas på en tør, varm pande eller grillpande eller i microovn (ganske kort).
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Wanke Nørregaard / Kam & Co
Ingen kommentarer endnu