Grillede majs – Mexistyle
Sponsoreret indlæg, lavet i samarbejde med Kosan Gas
Disse (eller so-so-disse) kaldes også elotes. Dog er de ofte med chili på også. Er du vild med stærkt, kan du drysse lidt cayenne på dem. De er sååååå lækkert. Men ikke super børnevenligt!
Med disse majs (hotte eller ej), er noget af det bedste i verden!
Intet mindre!
Brug dem som snack, eller som tilbehør til grillet kød. Man siger vel 1 majskolbe per person, men jeg kommer ofte selv til at spise to??.
Opskriften giver 4 styk
4 majskolber
lidt smør
salt
TOPPING
3 spsk. cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. limesaft
salt
3 spsk. fint revet pecorino
evt. cayennepeber
lidt groft hakkede koriander
limebåde
Pil majsene. Lad evt. bladende sidde som håndtag. Kom lidt smør på dem og grill dem over høj varme på en varm grill eller på en grillpande. De skal gerne branke en smule. Krydr dem med salt.
Rør cremefraiche, mayonnaise og lime sammen og smag til med salt.
Smør cremen på de varme majs. Top med ost og drys med lidt cayenne eller undlad – alt efter smag. Top med koriander og servér straks med limebåde til.
TIP: Du kan bruge parmesan i stedet for pecorino. Og er du til knap så fed en udgave, kan cremefraiche og mayo erstattes af tyk yoghurt.
Opskrift: Louisa Lorang
Styling & foto: Ditte Ingemann
Tak for opskriften. Det lyder yderst lækkert. Glæder mig til at prøve det næste gang der tændes op i grillen. 🙂